Et øhav i verdensklasse

Tekst og foto: Johnni Balslev

 Rejsejournalisten Johnni Balslev har med stor entusiasme skrevet om øhop i Det græske Øhav i mange år. Vi tog derfor fat i ham for at få ham til at skrive lidt om øhop i Det sydfynske Øhav. Han er flyttet til Svendborg fra København for nogle få år siden.

- Et øhav i verdensklasse si'r de. Ok, det er store ord. Selv for en gammel rejsejournalist, der er vant til overdrevne superlativer. Det må selvfølgelig komme an på en prøve.

Det skønne solskinsvejr her i forsommeren har gjort det til en ekstra dejlig oplevelse at besøge de seks øer i Øhopsamarbejdet. En stor del af oplevelsen er sejlturene mellem grønne øer og hvide sejl. Over os en dybblå himmel med vatskyer, under os et øhav i grønne og blå nuancer.

Der var dog en lille hage ved det. Alt for mange steder åbner først helt hen mod den 1. juli og lukker, når skoleferien slutter. Den må de meget gerne tage op ude på de dejlige øer. Det er nu engang den, der vil tjene penge, der har forpligtelsen til at åbne butikken og restauranten i god tid. Det kan godt være, at folk ikke kommer strømmende den første dag, men de skal nok komme. Jeg mødte mange aktive mennesker på cykel- eller vandrertur omkring den 1. juni og senere omkring den 1. september. Ikke mindst folk med grå tindinger og friværdi. 

Striben af øer ligger som en perlerække i det blide øhav. Jeg kigger nærmere på seks af dem. Det er Strynø ud for Rudkøbing på Langeland, det er den lille Hjortø, der besejles af Hjortøboen, en færge der bestilles i Svendborg. Lige i nærheden er det Skarø og den større Drejø, der normalt besejles fra Svendborg Havn med færgen Højestene. Endelig er det den lange Avernakø og den mere kompakte Lyø, der begge besejles med Faaborg lll fra Faaborg.

I højsæsonen indsættes den hurtigtgående katamaran Sea Hawk til at sejle fra Svendborg mellem Strynø, Skarø, Drejø, Avernakø og Lyø. Hjortøboen sejler så også mellem Hjortø og Skarø. For 200 kr får du en billet til sejlads mellem øerne med alle færger i en uge. Du skal blot ikke gå i land i Rudkøbing, Svendborg eller Faaborg.

Du kan læse meget mere om de mange muligheder andet steds på ø-hop.dk.

 

Lad os så komme afsted.

Klik på din første destination herunder:

 


Det Sydfynske Ø-hav

Strynø

Hjortø

Lyø

Drejø

Avernakø

Skarø

Bjørnø

Aktiviteter

;